Descobreixen a la Patagonia els ossos fossilitzats del que podria ser el dinosaure més gran que mai va existir

Jutjant pel seu fèmur s’han pogut calcular les seves mides. (Foto: EFE)
El que fins ara tenia aquest títol era l’Argentinosaure, de la mateixa família.
Un grup de científics han trobat aquesta setmana els ossos fossilitzats del que podria ser el dinosaure més gran que mai va existir. Al desert de la Patagònia s’han desenterrat més de 150 ossos en bones condicions de set exemplars d’aquesta nova espècie, que hauria viscut fa prop de 100 milions d’anys.
Jutjant per la mida dels seu fèmur, que és més llarg que un adult estirat, se n’han pogut calcular les dimensions. Hauria fet 40 metres de llarg, del cap a la cua, i vint metres d’alt amb el coll estirat: l’equivalent a un edifici de set pisos. Hauria pesat aproximadament 77 tones, com catorze elefants africans. Això el convertiria en la criatura més gran que mai va habitar la terra, superant en set tones al que ara per ara té el títol, l’Argentinosaure.
El nou espècimen encara no té nom, però diu l’equip responsable de l’excavació que procuraran que faci honor a la zona on s’ha trobat i al grup de grangers que va trobar les restes, prop de la localitat de La Flecha, a 250km de Trelew.
El grup d’investigadors del Museu Paleontològic Egidio Feruglio, liderat pels doctors José Luís Carballido i Diego Pol, creu que es tracta d’una nova espècie de sauròpode, un herbívor gegant de finals del període cretàcic.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s